Gebeurtenissen rond Oranje



Dat het EK 2012 in Polen en Oekraïne nu al bijna een maand afgelopen is, betekent niet dat er niks meer gebeurd rondom het Nederlands elftal. In het komende stuk komen er een aantal 'updates' over het Nederlands elftal aan bod. 

Emanuelson onder van Gaal wél in Oranje?
Voor het EK 2012 werd Urby Emanuelson niet geselecteerd door Bert van Marwijk. Natuurlijk komt dat als een klap in het gezicht als je het niet slecht doet in het buitenland (Italië, AC Milan). Onder Louis van Gaal hoopt Urby dat er nieuwe kansen voor hem zijn; "Van Gaal is een goede trainer en voor mij komen er misschien nieuwe kansen". Met het vertrekken van veel bepalende spelers bij AC Milan kan Emanuelson meer gaan betekenen voor zijn club.

Daley Blind ziet zijn kansen schoon
Vader van Daley Blind, Danny Blind, is bij het Nederlands elftal toegevoegd aan de technische staf. Als 'grappende' reactie hierop zei Daley Blind dat het nu makkelijk voor hem zou worden om geselecteerd te worden voor Oranje. Het is niet heel vreemd om te denken zoals Daley Blind doet, maar gezien de concurrentie is het haast ondenkbaar om deze droom in vervulling te zien gaan. Bij zijn huidige werkgever, Ajax Amsterdam, loopt zijn carrière ook niet bepaald op rolletjes, er zijn al een aantal gesprekken geweest tussen werkgever en werknemer zonder resultaat. 
Amrabat en Labyad naar de Spelen
Deze twee namen hebben niet veel meer met Nederland te maken omdat ze in de afgelopen tijd twee keer afscheid hebben genomen van het Nederlands voetbal. Beide spelers hebben een transfer naar het buitenland te pakken. Labyad vertrekt naar Portugal, Amrabat naar Turkije.

 De spelers hebben er voor gekozen om uit te komen voor Turkije op de Olympische Spelen van 2012. In een interview zeggen ze dat ze liever voor Turkije spelen dan voor Nederland, een beetje een achterhaalde uitspraak als je het mij vraagt. Amrabat en Labyad zijn nou eenmaal geen spelers die het Nederlands elftal kan gebruiken, de Turkse ploeg daarentegen wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten